Seniortraning.se - hälsa, välmående och seniorträning för 60plus.

Holistiskt åldrande

Holistisk hälsa är ett förhållningssätt till livet som betonar kopplingen av sinne, kropp och själ, med målet att allt ska fungera på sitt allra bästa vis, så att du uppnår maximalt välbefinnande. En nyckelkomponent i ett holistiskt synsätt är att ta ansvar för ditt välbefinnande och göra vardagliga val som gör att du ansvarar för din hälsa. Det handlar mindre om sjukdom och symtom, och mer om att integrera hälsosamma metoder i ditt vardagsliv. Den här typen av tillvägagångssätt kan vara nyckeln till livslängd, såväl som att upprätthålla oberoende och allmänt välbefinnande när du åldras. Vad tycker vi om det? Vi på Seniorträning tycker att det låter som ett perfekt sätt at åldras!

Sinne, Kropp, Själ

Forskning fortsätter att visa att fysisk aktivitet, mental stimulans och sociala kopplingar minskar riskerna för sjukdomar och depression och kan hjälpa dig att leva längre. En rapport från National Institute on Aging fann att äldre vuxna upplever de högsta nivåerna av välbefinnande när de umgås, arbetar eller volontär-arbetar och tränar. Sätt ihop dem alla på ett holistiskt sätt och det kan leda till ett hälsosammare och lyckligare liv.

 Tänk på din hjärna: Att göra utmanande aktiviteter som att lära sig en ny färdighet kan förbättra minnesfunktionen och hjälpa din hjärna att bli mer anpassningsbar i vissa funktioner. Detta kan hjälpa till att kompensera för åldersrelaterade förändringar i hjärnan.

Kroppar i rörelse: Träning kan ge dig styrkan att fortsätta göra aktiviteter som du älskar. Särskilt styrkeövningar Vi gör din kropp mer rörlig. Vilket gör det lättare att gå i trappor eller hämta dina matvaror.

Spirituellt levnadssätt: Att hitta syfte, ha ett hälsosamt känsloliv och upprätthålla sociala kontakter gör inte bara livet roligare, det gör det hälsosammare. Religiös eller andlig aktivitet är förknippad med lägre nivåer av högt blodtryck och mindre smärta från sjukdom. Och ett aktivt socialt liv minskar depression och kan bidra till att förlänga livet.

Rekommenderas

Kost

En nyttigare frukost

Tillhör du dem som hoppar över frukosten på grund av stressiga morgnar eller ingen aptit?...

Aktivt Åldrande

Träning och kontinuitet

Den fråga som ofta kommer upp när vi talar om träning är hur man får...

FÖLJ OSS

På sociala medier uppmuntrar vi dig att använda #Seniortraning för att dela dina framsteg, motivera andra och hitta inspiration.