Seniortraning.se - hälsa, välmående och seniorträning för 60plus.

Vinteraktiviter för alla åldrar

Nu är äntligen vintern här och det finns ett stort utbud av aktiviter att utöva utomhus. Häng med!

1. Åka skridskor

Njut av din omgivning på ett par skridskor! Antingen på en rink eller ta dig ut på en frusen sjö med långfärdskridskorna. Var uppmärksam på att du bör ha en viss kunnighet om isen och att befinna sig ute på en sjö – se till att ha med rätt utrustning ifall olyckan skulle vara framme. Dock finns det även upplogade rinkar precis vid stranden på vissa sjöar, vilket betyder att du ej behöver ge dig ut för långt på sjön. Glöm ej matsäcken!

2. Prova pimpelfiske

Pimpelfiske kombinerar det bästa av två världar: fiske och vacker vinternatur. Samma säkerhetstänk gäller här med;  Kontrollera alltid isens tjocklek och ha med isdubbar för säkerhets skull.

3. Bygg en snögubbe

En aktivitet man aldrig blir för gammal för! Ta med dig barnbarnen ut och låt fantasin flöda när ni bygger snögubbar eller en igloos.

4. Åk skidor

Skidåkning är för många svenskar ett måste under vintertider. Oavsett om det gäller alpin åkning eller längdåkning är skidåkning en utav våra populäraste vintersporter och det är enkelt att förstå varför. Frisk luft, natur och en rolig upplevelse! Turligt nog har Sverige många bra skidorter som passar åkare i alla åldrar. Skidor och övrig utrustning kan du hyra på plats, vilket gör det väldigt enkelt att komma ut!

6. Grilla marshmallows över öppen eld

Gör upp en eld att grilla marshmallows över. Häll sedan chokladsås (eller smällt choklad) över marshmallown och lägg den mellan två kex likt en hamburgare. Mums!

 7. Åk pulka

Att åka pulka är ett populärt vinternöje som såväl vuxna som unga uppskattar. Hitta en bra backe och tävla om vem som kan komma ner för vinterbacken på snabbast tid. Om backen är brant så är det bra att använda hjälm. Glöm inte att ta med en karaff med varm choklad att avnjuta i backen!

8. Vinterkajakpaddling

Utforska vinterlandskapet från kajaken. Att paddla kajak om vintern är fullt möjligt och en fantastisk upplevelse. Varför inte upptäcka en skärgård på vintern?

9. Snöskovandring

Pröva på snöskovandring. Ytterligare en ovanlig aktivitet som de flesta bara har chansen att prova några få gånger i livet. Du spänner på dig stora snöskor (tänk dig skrindor/små skidor) som bär dig ovanpå snön och du får chansen att upptäcka naturen från ett helt annat perspektiv. Den här aktiviteten är exemplevis väldig populär i Schweiz. Har du chansen att göra detta, se då till att ta den!

10. Hundspann

Norröver i landet har du möjlighet att prova på hundspann. En minst sagt unik upplevelse som de flesta bara har chans att pröva ett fåtal gånger i livet. Om du bor på eller besöker en plats där det finns hundspann, kan vi varmt rekommendera dig att prova på detta!

Rekommenderas

Kost

En nyttigare frukost

Tillhör du dem som hoppar över frukosten på grund av stressiga morgnar eller ingen aptit?...

Aktivt Åldrande

Träning och kontinuitet

Den fråga som ofta kommer upp när vi talar om träning är hur man får...

FÖLJ OSS

På sociala medier uppmuntrar vi dig att använda #Seniortraning för att dela dina framsteg, motivera andra och hitta inspiration.